MBOG overzicht Zorgverzekeraars

In dit overzicht voor 2019 worden de aanvullende zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van orthomoleculaire artsen en therapeuten, die aangesloten zijn bij de MBOG.  Voor 2020 volgt z.s.m.

 

2020

Independer is vooralsnog als eerste druk aan de slag om de nieuwe premies en vergoedingen bij te werken in hun overzicht, zie link. De MBOG heeft tevens al doorgegeven de omschrijving vwb orthomoleculaire geneeskunde aan te passen. Wanneer alles is gecheckt, naar verwachting eind november, volgt er weer het jaarijks overzicht.

 www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/orthomoleculaire-geneeskunde.aspx

Ook de Zorgwijzer is druk aan de slag, maar ook nog niet up to date www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthomoleculaire-geneeskunde#vergoedingen

 


Waarom worden de aanvullende verzekeringen steeds beperkter?

Steeds minder mensen sluiten een aanvullende verzekering af. En de mensen die dit wel doen, maken er vaak maximaal gebruik van. Zorgverzekeraars zijn er daardoor steeds meer geld aan kwijt. Om daar iets aan te doen, verhogen ze de premie of beperken ze de vergoeding. ​

Download welke veranderingen 2020.pdf

Download 1708300_Toekomst Zorgverzekeringssector web_tcm46-366768.pdf

2019

Per 2019 besloot CZ groep, bestaand uit CZ, Nationale Nederlanden en Delta Lloyd om de behandelcode 24000 voor orthomoleculaire therapie niet meer te vergoeden. 

De vergoedingen van de verzekeraars voor 2019 zijn gewijzigd t.o.v. 2018. Download MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2019.pdf voor het actuele overzicht. 

 

De MBOG is vooralsnog meestal zeer tevreden over zorgverzekeraars als VGZ, Achmeagroep, ONVZ, DSW en vele kleine (lokale) verzekeraars.

De tendens en verwachtingen zijn dat er elk jaar minder verzekeraars nog een volledig aanvullend pakket bieden. Uit hun onderzoeken blijkt namelijk dat de aanvullende verzekering niet als een verzekering wordt gebruikt, maar bewust wordt verbruikt; wat geen verzekeraarsprincipe is.