Voedingssupplementen

Met de huidige groei- en kweekmethoden op uitgeputte, overbemestte en toch verarmde landbouwgronden, bevatten veel groenten nog slechts een fractie van de nodige essentiële mineralen. Ook zorgt de industrialisatie van ons voedsel; voedsel moet tegenwoordig snel klaar, gemakkelijk te bereiden, er mooi uitzien en langhoudbaar zijn; dat er steeds meer tekorten ontstaan. Bijna iedere Nederlander heeft in meer of mindere mate te kampen met tekorten die niet meer door “gezonde voeding” ongedaan gemaakt kunnen worden.


Zin en ONZIN van vitaminepreparaten

TNO vindt dat vooral vrouwen vitamine A, D, Fe (ijzer), Cu (koper), Se (selenium), en Zn (zink) tekort komen. Of ze echt tekorten hebben is met dure laboratorium testen te onderzoeken. Diverse bevolkingsgroepen hebben lichte vitamine tekorten. Op de lange duur kan dit tekort (en tekort aan anti-oxidanten) leiden tot kanker en hart- en vaatziekten. Aanvulling van het dieet met vitaminepreparaten is dikwijls noodzakelijk. Echter we moeten niet uit het oog verliezen dat een zo volwaardig mogelijke voeding de voorkeur geniet, en dat supplementen letterlijk niet meer zijn dan een aanvulling.
Lees verder ....


Aanvullende informatie over voedingssupplementen

Naast de redactionele en wetenschappelijke verhalen zijn er in diverse media interessante artikelen verschenen. daarnaast verschijnen er regelmatig interessante boeken, waarvan wij in het hoofdstuk Boekentips een boekbeschrijving hebben opgenomen. Wij proberen zoveel mogelijk in onze Orthomoleculaire thema's een verwijzing te maken naar deze aanvullende informatie.


Fit met voedingssupplementen

Auteurs Dr. Gert Schuitemaker en drs. Toine de Graaf

Wie ‘gezond’ eet heeft geen extra vitaminen en mineralen nodig, zeggen het Voedingscentrum én artsen. “Fout”, schrijven Gert Schuitemaker en Toine de Graaf in hun nieuwe boek Fit met Voedingssupplementen. De normen van het Voedingscentrum zijn gebaseerd op drijfzand. Een dagelijkse aanvulling op de voeding is absoluut nodig, voor élke Nederlander.

ISBN 978-9-076161-24-2

Lees de volledige beschrijving ...


Twitter

MBOG