Weten van (H)eerlijk eten, deel 2

Voeding, ons vergeten medicijn


Dit 2e deel van 'Weten van (H)eerlijk eten' is met name gericht op duurzaamheid.
Welke keuzes maak je als het gaat om de voedsel afdruk, essentiële suikers en andere zoetmiddelen, voedsel voor het brein, gezondheid en milieu, optimale energie, sport en een gezond gewicht.
Het milieu interieur staat centraal in dit boek, als indicator van gezondheid gerelateerd aan voeding, leefstijl en externe milieu factoren. Belasting van de lichaamsvochten zijn medebepalend voor gezondheid en welbevinden. Citaat: 'De mens is zo jong en gezond als zijn bloed en lichaamsvochten.'

Met behulp van voeding en gerichte recepten brengt Rineke Dijkinga een eigentijdse formule in door duurzaam, gezond en lekker te combineren. Zij stelde een boek samen met interessante recepten, die je uitnodigen om je vastgeroeste voedingspatronen aan te passen. Ook deze recepten zijn voorzien van icoontjes om te weten waar de ingrediënten goed voor zijn.
Een prachtig geïllustreerd boek met veel verrassende recepten, die een theoretische onderbouwing blijken te zijn voor het besef dat voeding een belangrijk onderdeel is om behulpzaam te zijn terug te keren tot het gezonde interne evenwicht, de homeostase.  

Lineke Reerink

Auteur: Rineke Dijkinga
ISBN: 9 789079872664
 

Twitter

MBOG