Weten van (h)eerlijk eten

Kennis, om je gezondheid positief te beïnvloeden


auteur: Rineke Dijkinga, orthomoleculair- en natuurgeneeskundige

ISBN: 978-90-818215-0-6

Rineke Dijkinga is werkzaam als orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut. Al jaren geeft zij voedingscursussen. De recepten – die zij voor een groot deel zelf ontwikkeld heeft – en de informatie die in deze cursussen is gegeven, zijn op veler verzoek in dit boek gebundeld.

door Lineke Reerink

'De beste dokter staat in de keuken'. Dit Chinese gezegde spreekt uit dit kookboek van Rineke. Een kookboek met 125 smakelijke recepten voor optimale energie, gezondheid en gewicht, ingedeeld voor ontbijt, lunch, hoofdmaaltijd, dessert, tussendoortjes en borrelhapjes.
Tegelijkertijd is dit kookboek een 'kennisboek', een werkboek zou je kunnen zeggen.
Het biochemische proces in ons lichaam is afhankelijk van volwaardige grondstoffen, hulpstoffen en beschermende stoffen. Daarin verschilt onze huidige voeding wezenlijk van die van vroeger, terwijl onze genen nog steeds zijn ingesteld op voeding van duizenden jaren geleden, beschrijft Rineke in haar kookboek.
In het boek staan veel praktische tips over verdeling van de voedingsmiddelen op de dag, verkrijgbaarheid van de ingrediënten, een bijlage met uitgebreide informatie over voedingsstoffen die effect hebben op preventie, een klacht of een symptoom en de voordelen van biologische voeding.
De recepten van dit boek zijn gericht op:
Preventie, overgewicht in combinatie met diabetes en problemen met bloedsuikerspiegel, darmklachten, hart- en vaatziekten, klachten van het brein, energie en zuur/base evenwicht.
Met icoontjes wordt aangegeven voor welke specifieke klachten en/of symptomen de recepten een meerwaarde hebben en bij elk recept staan gezondheidstips. Een orthomoleculair kookboek bij uitstek, een boek dat niet belerend is maar je het goede gevoel geeft dat 'gezond en gezellig' hand in hand kunnen gaan. Inmiddels is het kookboek van Rineke al in 3e druk verkrijgbaar (presentatie 10 december 2011) en is te bestellen via www.rinekedijkinga.nl

Twitter

MBOG