Voedingspiramide

auteur: Louise Witteman, Mirjam Bakker

 

Natuurlijk lekker én gezond

prijs € 19,95, 160 bladzijden
ISBN 9789090245920

Orthomoleculaire voedingsrichtlijn

Wat doe je als diëtist als je het niet eens bent met de ‘Schijf van Vijf’? Diëtist Louise Witteman ontwikkelde in samenwerking met Mirjam Bakker en met steun van het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD), de eerste Nederlandse Orthomoleculaire Voedingsrichtlijn: De voedingspiramide! Een voorlichtingsmodel dat goed aansluit bij een natuurgerichte manier van werken. Dé manier om je cliënt eenvoudig te informeren over gezond en lekker eten.

Boek: Voedingspiramide

Gezond en bewust eten is een uitdaging die vraagt om enige kennis over voeding. Kennis die bij veel van onze cliënten ontbreekt. Het boek ‘Voedingspiramide’ bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden alle voedingsgroepen uit de piramide besproken en uitgebreid behandeld. Zo kom je precies te weten wat echt goede voeding inhoudt.
In het tweede deel van het boek staan voor elk seizoen inspirerende weekmenu’s, met voor elke dag recepten voor een heerlijk ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Zo kan je cliënt eenvoudig aan de slag gaan met de voedingspiramide.

Ontwikkeling voedingspiramide

De huidige richtlijnen voor gezonde voeding, uitgegeven door de Gezondheidsraad en door het Voedingscentrum vertaald voor consumenten in de ‘Schijf van Vijf’, leveren geen volwaardige voeding. Het Voedingscentrum erkent dat de aanbevolen basisvoeding tekortschiet wat betreft de voorziening in vitamine A en D, foliumzuur en de mineralen ijzer, zink en selenium.
De voedingspiramide is ontwikkeld om wél te voorzien in de benodigde voedingsstoffen en sluit aan bij de visie van de orthomoleculair diëtist met betrekking tot gezonde voeding. Met de voedingspiramide worden niet alleen de aanbevolen hoeveelheden gehaald, maar wordt ook optimaal voorzien in bioactieve- en andere gezondheidsbevorderende voedingstoffen. Er is uitgegaan van het gebruik van een pure, natuurlijke, onbewerkte en bij voorkeur biologische voeding. Die is rijk aan bouwstoffen en arm aan onnodige toevoegingen.

Auteurs

Louise Witteman en Mirjam Bakker zijn beiden diëtisten met een orthomoleculaire opleiding en een eigen praktijk. Louise Witteman is verantwoordelijk  voor de ontwikkeling en onderbouwing van de voedingspiramide. Mirjam Bakker heeft jarenlange ervaring met het schrijven van recepten voor boeken en tijdschriften. Zij stelde voor de voedingspiramide de recepten en menu’s samen.

Meer info: op de site www.voedingspiramide.nl vindt u meer informatie en kunt u de voedingspiramide downloaden. Wilt u voor uw praktijk meerdere boeken inkopen met korting of gratis flyers voor uw cliënten ontvangen, neem dan contact met ons op via de site of boek@voedingspiramide.nl.

Gezonde voeding; de basis voor iedere effectieve therapie!

Twitter

MBOG