Voeding als medicijn

Boeken/Leestips
Rob Oppedijk

ISBN 978 90 215 9518 4

2001, 2007 € 15.99
 

We zullen nooit van onze huisarts een recept krijgen voor broccoli, spruiten, tomaten, amandelen of zalm. Toch bevatten veel van onze voedingsmiddelen stoffen die tot een betere gezondheid kunnen bijdragen. Van sommige stoffen wordt beweerd dat ze werkelijk bepaalde ziekten kunnen genezen of verbeteren.

In dit boek worden zo’n 50 veel voorkomende ziekten of problemen besproken en hun relatie met bepaalde voedingsmiddelen duidelijk gemaakt. Dit boek is vooral geschreven voor mensen die geen flauw idee hebben dat door wat ze eten hun gezondheid zou kunnen worden beïnvloed.en dat we toch vaak veel ongezonder eten dan we denken.

Per klacht wordt uitvoerig besproken wat risicofactoren zijn, hoe het mogelijk zou kunnen ontstaan en met welke voedingsmiddelen verbetering van de klachten kan worden bereikt. Ook worden goede adviezen gegeven om de oorzaak van bepaalde klachten, zoals van allergieën en overgewicht, op te sporen en te behandelen. Preventie en zorgen voor een goede weerstand komen ook aan bod. Heel veel eenvoudige klachten worden behandeld, maar ook komen ingewikkelder aandoeningen zoals kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose, prostaataandoeningen, aan bod en wat de bijdrage van een goede en gezonde voeding kan zijn.
Kortom dit is werkelijk een leuk boek dat iedereen zou moeten lezen.

Twitter

MBOG