The Thruth about Food (eerlijk over eten)

Boeken/Leestips

 

 

 

 

Jill Fullerton-Smith

ISBN 978 90 229 9322 4

2007 €24.95

 

Geïnteresseerd door de intrigerende titel en de tamelijk negatieve recensie van het voedingscentrum besloot ik dit boek zelf aan te schaffen en te lezen.

Een leuk boek vol goede informatie, afgewisseld met wetenswaardigheden en feiten die het compleet maken. Het bevat ook resultaten van wetenschappelijke en bevolkingsonderzoeken, ofschoon de resultaten van haar eigen experimenten met een korreltje zout genomen worden omdat ze soms maar met 2 proefpersonen meet.

In tegenstelling tot wat wij gewend zijn van boeken over voeding, begint dit boek met uitleg over de spijsverteringsorganen en de evolutie. Vervolgens een intrigerende inleiding waarom voedingsmiddelen waarvan wij denken dat ze gezond zijn, het dus eigenlijk niet zijn. Duidelijk, goed leesbaar geschreven adviezen voor alle problemen, in overzichtelijke hoofdstukken met veel informatie over voedingsmiddelen:

  • zo blijf je gezond
  • zo blijf je slank
  • zo voed je je kind
  • zo word je sexy
  • zo word je de beste
  • zo blijf je jong en aantrekkelijk

Het bevat een zeer kritische noot over de zin en onzin van diverse ontgifingsdiëten. In de hoofdstukken worden sommige voedingsmiddelen nog eens extra toegelicht; zoals de anti-kanker eigenschappen van broccoli, de gezondheidsvoordelen van tomaten, vette vis, knoflook, spinazie, bessen, water, rode wijn etc.

De invloed van voeding op de spermakwaliteit is bij veel mensen volledig onbekend. Misschien ligt hierin ook de oplossing voor mensen die met onvruchtbaarheidsproblemen kampen. Voor de hele waarheid over eten is de informatie wel wat beperkt, maar het boek geeft toch tips om eenvoudige gezondheidsproblemen te kunnen oplossen.

De BBC heeft inmiddels een televisie serie met de titel ‘The truth about Food’ n.a.v. dit boek gemaakt.

Twitter

MBOG