Septische shock

Een praktische steun bij (de gevolgen van) ernstige bloedvergiftiging en IC-opname


Septische shock en ernstige sepsis kan gezien worden als de derde doodsoorzaak in Nederland. Deze leven bedreigende ontstekingsreactie kan verregaande consequenties voor het functioneren van organen en weefsels met zich meebrengen, zoals complicaties als het Multi orgaandysfunctie syndroom (MODS) en spier- en zenuwzwakte. 
Idelette Nutma – Bade is ervaringsdeskundige, zij heeft aan de lijve ervaren wat een septische shock betekent. Zij beschrijft in breed perspectief in haar boek over septische shock, wat het is, hoe het behandelplan eruit ziet, de complicaties, hoe ingrijpend de ervaring is zowel fysiek als psychisch, hoe te kunnen herstellen en het verwerken van een totale omslag in je leven.

Zoals de schrijfster aangeeft, wordt er in het herstel traject, in het algemeen na een ernstige ziekte, weinig of geen aandacht geschonken aan complementaire geneeskunde. Omdat dit zoveel kan bijdragen schrijft zij in haar boek: 'aan het weer op de rails helpen van weerstand en energie komt deze benadering veelvuldig aan de orde, o.a. homeopathie en de orthomoleculaire geneeskunde zijn voor mijzelf van grote waarde geweest.'
Dit boek kan gelezen worden als een praktische steun bij (de gevolgen van) ernstige bloedvergiftiging en IC-opname en kan een goede bijdrage leveren om inzicht te krijgen in deze problematiek. Door het omvangrijke voorkomen van sepsis en septische shock is dit boek een waardevolle aanvulling in de orthomoleculaire praktijk.

Lineke Reerink

Auteur: Idelette Nutma – Bade
ISBN 9789461769855

 

Twitter

MBOG