Met verstand gezond

Waarom wist ik dit niet?

In dit boek breekt de auteur een lans voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid.
Zo vraagt zij zich af: 'Wat maakt ons ziek?' en stelt zij dat 70% van alle gezondheidsklachten in relatie staan tot de aard van onze voeding. Daarom is het belangrijk om meer kennis over voeding te ontwikkelen en bewust te worden van de samenstelling van voedingsstoffen in onze voeding.

In dit boek gaat Ineke in op het ontstaan van ziektebeelden, die in de huidige moderne samenleving een grote rol spelen en het nut van macro- en micronutriënten, bioactieve en orthomoleculaire stoffen en schade door tekorten daaraan. Uitgebreid staat zij stil bij de werking van orgaansystemen en de noodzaak van goede voeding, beweging en suppletie om gezondheidsproblemen te voorkomen en gezond ouder te worden, maar ook om patronen in gedrag en leefstijl te veranderen en zich aan te passen aan de verworven verbeteringen.
In de bijlagen zijn overzichtelijke tabellen opgenomen over glycemische index, orac waarden (het voorkomen van anti-oxidanten) en zuur-basen verhoudingen.
Het boek is mooi geïllustreerd en heeft een goede opbouw. Voeding als beste medicijn wordt in dit boek 'met verstand' verdedigd, maar ook de theoretische onderbouwing van verstoringen in het lichaam draagt bij aan het besef, dat voorkomen beter is dan genezen.

Vooral een boek dat verhelderend kan zijn voor cliënten om inzicht te krijgen in 'wat voeding met je doet'.

Lineke Reerink

Auteur: Ineke Haisma
ISBN: 978-90-819980-0-0

Twitter

MBOG