Het NO DIET dieet

Boeken/Leestips

 

 

Prof.dr. Ben Fletcher
Dr. Danny Penman
Dr. Karen Pine

ISBN 90 215 8414 X

2006 € 15.00
 

Dit boek heeft geen directe relatie met de orthomoleculaire geneeskunde, maar bekijkt een heel andere invalshoek. Voor de complementaire geneeskunde toch ook leuk om erbij te betrekken.
In tegenstelling tot alle andere dieetboeken gaat dit boek niet over eten, voedingswaarden en caloriën, maar over psychologie.

De psychologen die dit boek geschreven hebben kwamen tot de conclusie dat overgewicht samengaat met ingesleten gewoonten die mensen dik houden. Zou je deze gewoonten doorbreken en de eigenschappen van slanke mensen aannemen dan zul je automatisch afvallen. Als je dit “dieet” volgt krijg je adviezen om vooral flexibel te zijn, van je vaste gewoonten afwijken, niet op dieet te gaan en toch af te vallen.

De mensen achter dit boek hebben jarenlang wetenschappelijk onderzoek op dit gebied gedaan en een programma in 5 fasen ontwikkeld waarin je geleerd wordt om je vaste gewoonten te doorbreken, jezelf te verbeteren en gelukkiger, flexibeler, assertiever etc. te worden. En misschien ook slanker. Dit is een aardige eye-opener om de sleur uit je leven te halen en je te realiseren waar je staat, anders omgaan met jezelf en je leven.

De essentie blijft toch minder eten en meer bewegen. Met dit programma ben je zo druk bezig met veranderingen etc dat je inderdaad weinig tijd meer hebt om met eten bezig te zijn.

Twitter

MBOG