Het Lichaam is Perfect

Boeken/Leestips

 

 

 

Annemarie Postma

ISBN 978-90-225-4756-4

2007 €18.95
 

Door: Jetty van der Graaf

Dit boek gaat voornamelijk over natuurvoeding, maar sluit naadloos aan bij de orthomoleculaire geneeskunde. Het beschrijft zeven pricipes voor een gezond en slank lichaam, en bevat een zeven weken eetplan.

Dit boek gaat eigenlijk niet over afvallen maar over gezond en fit worden. Je moet niet het gevoel hebben op dieet te zijn, maar lekker en gezond eten is goed voor je lijf en vooral preventief voor allerlei klachten. Annemarie gelooft in de wijsheid van het lichaam, het heeft een groot zelfherstellend vermogen en beheerst de kunst balans terug te vinden als deze is verstoord.

Het lichaam is perfect; hoe dik, dun of onvolmaakt jij je lichaam zelf ook vindt; het is precies zoals het moet zijn. Acceptatie en eigenliefde zijn belangrijke lessen. Overgewicht is voor veel mensen een gebrek aan eigenwaarde en liefde voor zichzelf. De beste manier om op je natuurlijk gewicht te komen is dus respect en liefde voor jezelf en je lichaam. In dit aspect zijn alle diëten dus maar tijdelijke symptoombestrijding; en geven meer schuldgevoelens omdat je het niet kunt volhouden.

Diëten hebben dus geen zin als je de psychische blokkades niet opheft, je moet je lichaam met respect behandelen, onvoorwaardelijk accepteren en gezond voeden.
De zeven pricipes waar Annemarie in haar boek vanuit gaat:

  1. Discipline is vrijheid
  2. Verandering is leuk
  3. Gezond eten en afvallen: het kan ook simpel
  4. Mijn lichaam is perfect
  5. Ik luister naar mijn lichaam
  6. Ik eet alleen wat mij krachtig maakt
  7. Ik ben het waard gezond en slank te zijn

Alleen zelfkennis en het vergroten van je gevoel van eigenwaarde zorgt uiteindelijk voor echte en blijvende veranderingen.

Dit boek beschrijft op een hele prettige manier de meest voorkomende gezondheidsaspecten, orthomoleculaire voeding en de noodzakelijke supplementen. Bevat veel tips en heerlijke recepten in het zeven weken eetplan. Er zit veel variatie in gezonde lunches en avondmaaltijden. Het ontbijt is altijd een fruit-smoothie, je kunt dus absoluut niet zonder een blender aan dit programma beginnen. Maar als je de lekkere recepten gelezen hebt, kun je haast niet wachten om ermee te beginnen.

Twitter

MBOG