Gezond en vitaal oud worden

Vier volken en de moderne wetenschap geven de zes grote oorzaken van ziekte en veroudering. Auteur: Henk de Valk, arts

 

Wat gebeurt er in uw lichaam als u ziek wordt en wat kunt u doen om dit te voorkomen?
Het blijkt dat bij vrijwel alle aandoeningen hetzelfde gebeurt: zes grote, inwendige ziekmakers verzwakken uw gezondheid en veroorzaken 90% van de westerse ziekten.

Hoe we dit kunnen voorkomen leren we van enkele nog traditioneel levende volken die een ongewoon goede gezondheid genieten én van de moderne  wetenschap. Henk de Valk onderscheidt zes ziekmakers, die veroorzakers zijn van de grote ziekten zoals vaatziekten, diabetes, dementie, depressie en  osteoporose. De zes ziekmakers zijn: hyperaciditeit, ontsteking, oxidatie, overbelasting van het stress-systeem, overbelasting van de darm en overbelasting van de alvleesklier.
Het boek biedt inzichten in de ontstaansmechanismen van ziekten en koppelt die ook aan leefstijl. Door deze ziekmakers uit te schakelen zal een mens niet alleen veel ouder worden maar ook veel langer vitaal kunnen blijven. Een checklist maakt het mogelijk al snel een aantal keuzes te doen en ze zijn  niet bepaald ingewikkeld of onmogelijk, waardoor belangrijke en vaak simpele stappen in de richting van een goede gezondheid kunnen worden gezet. De grote ziekten die ons teisteren zijn vooral leefstijlziekten. Ze zijn grotendeels te voorkomen. Het is een realistisch boek dat veel informatie biedt, maar ook rekening houdt met onze geconditioneerde manier van leven.

Henk de Valk is arts voor natuurlijke, niet-toxische geneeskunde. Hij wordt gedreven door een enorme interesse in ziekte en gezondheid en publiceert  hierover artikelen.

Twitter

MBOG