Een pleidooi voor echt eten

Boeken/Leestips


Michael Pollan

ISBN 978 90 295 6633 9

2008 € 17.50
 

Door: Jetty van der Graaf

Michael Pollan is journalist en filosoof. Hij geeft les aan Berkeley en schrijft regelmatig voor ‘The New York Times’ en heeft al meerdere prijzen gewonnen voor ‘Food Writing’.

Onze dieetregels worden bepaald door de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, gezondheidsvoorlichters, voedingsdeskundigen en de media. Het gevolg is dat de winkels vol liggen met voedselachtige substanties die om het hardst schreeuwen dat ze gezond voor ons zijn.

Echt eten verdwijnt uit ons beeld en dreigt te worden vervangen door ‘voedingsstoffen’. De consument raakt steeds meer in verwarring over wat nu echt gezond is. De belangrijkste adviezen van dit boek zijn, “Eet Echt Voedsel, vooral Planten, en Niet te Veel”. Het hoe en waarom wordt allemaal duidelijk uitgelegd.

Enkele regels uit zijn boek: “Eet niets wat niet kan rotten”, “Mijd voedingsmiddelen met gezondheidsclaims”, en “Mijd voedingsmiddelen met ingrediënten die je niet uit kunt spreken”.

Een pleidooi voor echt eten adviseert ons na te denken bij wat we eten, of je overgrootmoeder het ook als voedsel zou herkennen, en om weer van ons eten te gaan genieten.

Twitter

MBOG