Licentie

Een licentie van de MBOG is 3 jaar geldig, ieder lid heeft o.a. een bijscholing, visitatie, VOG en intervisie verplichting,

Als onderdeel van de maatregelen om de kwaliteit van zorg door haar leden te garanderen verlangt de MBOG van haar leden dat zij o.a. hun kennis op peil zullen houden. Zich houden aan o.a. hun afgelegde Eed van Hippocrates, orthomoleculaire beroepscode, praktijkrichtlijnen, de statuten en HR staat vastgelegd. Wijzigingen voorbehouden.

In het kader hiervan, praktisch gezien dienen Licentieleden minstens 4 dagen per jaar aanwezig te zijn bij door de MBOG geaccrediteerde bijscholingsactiviteiten, en minstens 3 intervisie bijeenkomsten bij te wonen bestaande uit louter MBOG leden.

Onderverdeling:

  • 2 bijscholingsdagen met een orthomoleculair karakter 
  • 2 bijscholingsdagen met een een algemeen medisch karakter 
  • 3 intervisie bijeenkomsten, met een MBOG karakter; MBOG leden en Balintmethode
  • 1 x visitatie per 5 jaar.

De website van de MBOG kent voor de leden met toegangscode een eenvoudig systeem om de gevolgde bijscholingsactiviteiten vast te leggen en te laten accorderen. Langzaam aan zal ook de MBOG overgaan naar SBU, oftewel studiebelastingsuren omgezet in Europese Credit's= ECT's. 28 Studie belastinguren is 1 ECT.  Het huidige MBOG puntensysteem heeft gemiddeld, maar niet altijd een omrekenfactor van 1 punt is 1 studiebelasting uur.