Nieuws

Orthomoleculaire nieuwspagina

ZonMw-rapport is verdeel-en-heers

10/04/2014
Apotheker dr. Gert Schuitemaker

Het gevaar is levensgroot dat het ZonMw-rapport zal gaan dienen als discussiestuk met als eindpunt: CONTROLE over de alternatieven.’ Dit schrijft apotheker dr. Gert Schuitemaker in zijn nieuwe blog, over het gisteren verschenen ZonMw-rapport.

Onderzoeksorganisatie ZonMw stelt dat Nederlandse artsen veel vaker behandelingen als acupunctuur en ontspanningstherapieën onderdeel moeten laten uitmaken van hun werk. Het rapport lijkt een positieve ontwikkeling voor de alternatieven, maar Schuitemaker waarschuwt voor te veel euforie. De alternatieve geneeswijzen dreigen te worden beoordeeld volgens de maatstaf van de reguliere geneeskunde, met als gevolg een verdeling in drie groepen: ‘bewezen’, ‘niet bewezen, maar aannemelijk’ en ‘niet bewezen’. Dit zal ingrijpende consequenties hebben voor alle drie de groepen.

Schuitemaker gaat verder in op de gevolgen voor de alternatieve geneeswijzen in zijn nieuwste blog: Met ZonMw alternatieven onder CONTROLE.
Voor meer informatie: http://www.ortho.nl/orthomoleculair-blog

Gert Schuitemaker is auteur van vele boeken en hoofdredacteur van het vakblad ORTHOmagazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is voorzitter van de stichting Ortho Institute die zich ten doel stelt informatie te verspreiden over voeding en gezondheid.

« Terug naar nieuwsoverzicht

Twitter

MBOG