Nieuws

Orthomoleculaire nieuwspagina

MBOG congres 2015

27/06/2015
Het Bestuur

Inschrijving MBOG congres 2015

We zijn er trots op jullie te kunnen laten weten dat we jullie ook dit jaar weer een super interessant en inspirerend congres kunnen aanbieden. Tijdens deze dag zal een aantal (inter)nationale sprekers aanwezig zijn. Het thema van dit jaar is:

‘De nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen in de orthomoleculaire geneeskunde’

Schrijf je hier direct in

 

Programma MBOG congres 2015

 

8.00           Ontvangst en gelegenheid om de beurs te bezoeken

9.00            Welkom en opening

                   Jeroen de Haas (voorzitter MBOG) en congres dagvoorzitter Marjon de Hond

9.15            Dr. Rhonda Patrick

                   ‘Micronutriens for the prevention of age-related diseases and brain disfunction’

10.15          Koffie/thee pauze met gelegenheid om de beurs te bezoeken

11.00          Prof. dr. Aalt Bast

                   ‘Voedingssupplementen: Werking via aanpassing’

12.00          Lunch met gelegenheid om de beurs te bezoeken

13.30          Prof. dr. Pierre Capel

                   ‘Het emotionele DNA – hoe sport en meditatie onze genen sturen’

14.30          Pauze met gelegenheid om de beurs te bezoeken

15.15          Prof. dr. Eric Claassen

                   ‘Modulatie van onze darm-microbiota in ziekte en gezondheid’

16.30          ‘Verrassingsact’

17.00          Afsluiting met aansluitende borrel
 

Het MBOG congres wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren. Tijdens het congres is er voldoende tijd om de verschillende organisaties op de beurs te bezoeken.

In willekeurige volgorde:

www.vitals.nl

www.crossuite.com

www.hb08.nl

www.bonusan.nl  

www.welcapfoodsupplements.com

www.metagenics.eu

www.nutramin.nl

www.energeticanatura.com

www.artsfoodsupplements.nl

www.micro-medical-international.nl

www.vitortho.nl

www.invintro.com

www.aov.nl

www.biovitaal.nl

www.bodyswitch.nl

www.nutritioncompany.nl

www.orthica.nl

www.rp-vitamino.com

www.spagyra.at

www.timmhealthcare.nl

www.trenker.be

www.tsproducts.nl

 

En voor het eerst niet alleen voor MBOG-leden maar voor alle gezondheidsprofessionals! Het belang van de orthomoleculaire geneeskunde wordt immers door steeds meer vakgenoten onderkend.

Wilt u in één dag bijgepraat worden over de nieuwste ontwikkelingen in de orthomoleculaire geneeskunde? Dan mag u deze dag niet missen! Een viertal zeer boeiende sprekers staan op 3 oktober in Spant! in Bussum voor u klaar om u deelgenoot te maken van deze ontwikkelingen. 

Prof. dr. Bruce Ames (inmiddels 87 jaar) heeft helaas vanwege gezondheidsproblemen zijn aanwezigheid moeten annuleren. Dr. Rhonda Patrick die nauw met hem samenwerkt, zal hem vertegenwoordigen.

Sprekers:

Dr. Rhonda Patrick is PhD in de biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Tennessee Health Science Center en bachelor of Science in de biochemie aan de Universiteit van California. Zij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar veroudering, kanker en voeding.

Dr. Patrick is momenteel bezig met haar postdoctoraal in het Children’s Hospital Oakland Research Instituut onder leiding van prof. dr. Bruce Ames. Ze onderzoekt de effecten van deficiënties van vitaminen en mineralen op het metabolisme, ontstekingen, DNA schade en veroudering in combinatie met de vraagstelling of en in welke mate suppletie deze schade ongedaan kan maken. Daarnaast onderzoekt ze de rol van vitamine D in hersenfunctie, gedrag en andere fysiologische functies. In 2014 en 2015 publiceerde ze over hoe vitamine D en omega 3 vetzuren de serotonine synthese reguleren en hoe dit zich verhoudt tot autisme, ADHD, bipolaire stoornis, schizofrenie en impulsief gedrag. 

 

 

Prof. dr. Pierre Capel is emeritus hoogleraar immunologie. Hij heeft 40 jaar fundamenteel onderzoek gedaan op diverse gebieden, zoals DNA technologieën, transplantatie en immunotherapie bij kanker. Sinds een aantal jaren bestudeert hij de effecten van stress en de gunstige werking van meditatie op de genregulatie. Hij zal ingaan op de biochemische werking van sport en meditatie en hoe deze activiteiten het gebruik van ons DNA ingrijpend beïnvloeden.

 

Prof. dr. Aalt Bast is farmacoloog, hoogleraar humane toxicologie en voorzitter van de werkgroep toxicologie van de Universiteit van Maastricht. Zijn onderzoeksgebied is de rol van vrije radicalen in de toxiciteit van farmaca, bij het ontstaan van ziekten en de therapeutische mogelijkheden van anti-oxidanten tegen vrije radicalen.

 

Prof. dr. Eric Claassen is immunoloog en hoogleraar verbonden aan het Athena Instituut Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij verbonden aan de afdeling Virologie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Tevens is hij lid van de Gezondheidsraad. Claassen volgt al jaren wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van probiotica op onze gezondheid en heeft meer dan 150 peer reviewed artikelen op zijn naam staan.

 

Marjon de Hond is bekend bij het Nederlands publiek als weervrouw. Maar na een burn-out en postnatale depressie heeft zij de waarde van voeding voor haar gezondheid ontdekt.  Deze ervaring was voor haar zo bijzonder, dat zij haar nieuwe roeping heeft gevonden en verder wil in de orthomoleculaire geneeskunde. Haar persoonlijke verhaal mocht zij begin april bij Humberto Tan in RTL Late Night vertellen. Deze onverwachte PR voor ons vakgebied inspireerde ons om haar te vragen om tijdens ons Congres als dagvoorzitter op te treden.


Naast deze boeiende sprekers is er tijd en gelegenheid om de beurs te bezoeken en is er rekening mee gehouden dat u wilt bijpraten met collega's. We hebben ook nog enkele verrassingen voor u in petto…

Mis deze kans niet en meld je hier snel aan. 

Praktische gegevens:
Kosten: € 39,- voor (student)leden van MBOG en € 99,- voor niet-MBOG leden. 
Datum: zaterdag 3 oktober
Locatie: Spant! in Bussum
Ontvangst: 8.00 - 9.00 uur
Programma: 9.00 - 17.00 uur (borrel 17.00 - 18.00 uur)

Annulering: geen restitutie mogelijk bij annulering na 18 september 2015


Voor MBOG-leden levert het congres 6 orthomoleculaire bijscholingspunten op.
Accreditatie is verleend door BBOG (Belgische beroepsvereniging voor orthomoleculaire artsen en therapeuten), NWP (3 punten), VBAG (2 punten), VNT (2 dagdelen medische nascholing) en BATC. Bij AVIG is accreditatie aangevraagd.

 

« Terug naar nieuwsoverzicht

Twitter

MBOG