Nieuws

Orthomoleculaire nieuwspagina

Congres 2014 "Lifestyle"

26/09/2014
Dr. G. Schuitemaker

2014: 'Lifestyle'

 

MBOG-congres, Papendal - 4 oktober. Geef u nu op!

Zaterdag 4 oktober is het jaarlijkse MBOG-congres in Papendal. Het thema is dit jaar ‘Lifestyle’ en voor de invulling hiervan hebben we een vijftal sprekers uitgenodigd. U kunt zich hier aanmelden voor dit congres.

Ontvangst en infomarkt

09.00 – 10.00 uur

Gert Schuitemaker: Opening van het congres ‘Lifestyle’

10.00 - 10.10 uur

Gert Schuitemaker is dagvoorzitter. Hij is auteur van vele boeken en hoofdredacteur van het vakblad ORTHOmoleculair Magazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is oprichter van de MBOG en voormalig voorzitter van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM).

Remko Kuipers: De zin en de onzin van ons oerdieet

10.10 - 10.55 uur

Voor zijn promotie bij prof. Frits Muskiet reisde hij lange tijd door Afrika om de contrasten tussen de traditionele jager-verzamelaar en de westerse mens te bestuderen. Zijn bevindingen hebben geleid tot een proefschrift en in gepopulariseerde vorm het boek ‘Het oerdieet; de manier om oergezond oud te worden’. Zijn presentatie betreft lifestyle vanuit een evolutionair perspectief.

Kyrin Hall: De lifestyle van het kind; geen kinderachtige zaak.

10.55 - 11.40 uur

Kyrin Hall presenteert gezondheidsprogramma's voor SKY TV (The Active Channel). Ze schrijft artikelen voor verscheidene gezondheidstijdschriften en hield dit voorjaar een TEDx presentation. Op het congres vertelt zij over haar ervaringen met ‘kinderen en hun lifestyle’: hoe voeding de groei, het immuunsysteem en de hersenontwikkeling van het kind ondersteunen.

Tom Fox: Beweging - meer dan een lifestyle factor

12.20 - 13.10 uur

Tom Fox is natuurgeneeskundig therapeut en onderzoeker op het gebied van beweging en sport. Hij beschouwt de relatie beweging en eiwitinname als basis voor een goede gezondheid, zeker bij het ouder worden. Lichaamsbeweging alleen is niet voldoende om fit te blijven; een goede voeding is minstens zo belangrijk. Hij gaat in zijn presentatie in op hoe lifestyle de gezondheid van de oudere bepaalt.

Ton Kostelijk: Ademen en Meditatie

14.40 -15.25 uur

Ton Kostelijk is gediplomeerd emotioneel en lichaamsgericht therapeut voor diep bindweefselwerk, integratief masseur en begeleidt meditaties. Vanuit deze achtergrond belicht hij in zijn lezing de behandeling van stress en langdurige spanningsklachten, met als effect ontspanning, vitaliteit en innerlijke groei. Ofwel, lifestyle bekeken in de context van ‘bindweefsel én spiritualiteit’.

Bram Bakker: Blijf Gezond!

16.00 – 17.00 uur

Bram Bakker is psychiater, duursporter, schrijver en columnist, onder andere in De Volkskrant. Regelmatig wordt hij als deskundige gevraagd op radio en tv waar hij zijn eigenzinnige visie geeft over lifestyle, ziekte en (mentale) gezondheid. Vaak breekt hij een lans voor de alternatieve geneeswijzen. In zijn presentatie behandelt hij hoe een gezonde lifestyle psychiatrische klachten kan verbeteren.

Details
Locatie: Papendal bij Arnhem. De zaal is open vanaf 9.00 uur. Het congres begint om 10.00 uur. Het entree is € 75,-.

Deelname aan het congres is goed voor 6 accreditatie-punten. Ook is accreditatie aangevraagd bij zusterorganisaties.

Aanmelden kan hier.
 

« Terug naar nieuwsoverzicht

Twitter

MBOG